انواع دستکش یکبارمصرف

آشنایی با انواع دستکش ها و کاربرد آنها

انواع دستکش

 

دستکش لاتکس
دستکش وینیل
دستکش نیتریل
دستکش فریزری

 

دستکش لاتکس
لاتکس از مایع شیری رنگی است  این دستکش ها در ابتدا در سال ۱۸۸۹ میلادی مورد استفاده قرار گرفتند. در طول این مدت صنعت بهداشت و درمان شروع به استفاده از دستکش جراحی نمود. به منظور راحت دست کردن این دستکش ها روش های متفاوتی مانند خیس کردن و یا استفاده از پودرهای گرد مختلف بکار گرفته شد. این پودرها شامل کربنات نشاسته، و ترکیبی از تالک، هاگ و پودر لیکاپدیمکلسیم، پودر تالک.

 

دستکش وینیل
وینیل از یک ماده ی مصنوعی به نام پلی وینیل کلرات ساخته شده است. که همین ویژگی سبب شده، استفاده از آن نسبت به دستکش های حساسیت زای لاتکس، مقرون به صرفه  باشد. در ترکیبات دستکش های وینیل از موادی استفاده شده است (Plasticizers) ، که قابلیت کشسانی این دستکش را نسبت به انواع دیگر دستکش ها بیشتر کرده است. وینیل، دستکشی چند منظوره برای استفاده های عمومی و فعالیت هایی که نیاز به دقت لمسی در کار وجود ندارد، می باشد. این دستکش ها مانند دستکش های لاتکس نبوده و کاملاً به دست نمی چسبند. در واقع دستکش های وینیل نوع ضخیم تر و گشادتر از دستکش های لاتکس می باشند و همچنین در برابر اسیدها، قلیاها و الکل ها مقاومت خوبی دارند .

 

دستکش نیتریل
در اواسط دهه ۱۹۹۰ دستکش های نیتریل از اکریل و نیتریل و بوتادین مونومر (پلیمر سه گانه مصنوعی که از طریق لاستیک یکبار ولکانیزه شده (فرآیند پخت لاستیک) بدست می آید) تولید شد و دیده شد مقاومت شیمیایی بیشتری نسبت به دستکش های لاتکس دارند و برای کسانی که به لاتکس آلرژی داشتند، گزینه مناسبی بود. دستکش های نیتریل از یک ترکیب ضدآلرژی ساخته شده است که از لاتکس انعطاف پذیرتر و مقاوم تر در برابر پارگی و کار با مواد شیمیایی است. این دستکش ها عمر مفیدتری نسبت به انواع دیگر دستکش ها دارند و راحتی و نرم بودن نیتریل و همچنین الگوی چسبناک آنها نسبت به دستکش های وینیل، به راحتی و چابکی دست کمک بسیار می کند .

 

دستکش نایلونی یا فریزری
پوشش مناسبی در برابر ویروس ها نیستند و در صورت تماس با اناتول یا مواد ضدعفونی میزان نفوذ تا ۹۰ درصد افزایش می یابد.

 

نکته
هرگز دستکش یکبار مصرف را نشویید و مجدداً استفاده نکنید. در هر یک از شرایط زیر ، حتماً دستکش را دور بیندازید و دست ها را شستشو و خشک کنید و یک جفت دستکش تازه استفاد کنید.

 

دستکش کلر و دستکش بدون کلر
برای کسانی که مایل به استفاده از دستکش پودری نیستند ، اما مزایایی را که با آن نوع دستکش وجود دارد می خواهند ، دستکش های کلر دار دستکش بدون پودر هستند که با کلر آغشته می شوند تا بتوانند راحت دست شوند. 
یکی دیگر از مضرات دستکشهای کلر شده ، ماندگاری کوتاه تر آنهاست: پس از گذشت حدود یک سال ، دستکشهای کلرین شکننده می شوند و وقتی در معرض گرما قرار می گیرند ، ممکن است این دستکشها حتی کمتر از یک سال عمر کنند.